Allmänt om idrottsgymnasiet

Riksidrottsgymnasiet ( RIG ) är öppet för sökande i både längdskidor och skidskytte. Redan 1973 startades skolans riksidrottsgymnasium. Framgångarna har varit stora. Tidigare elever har genom åren erövrat mer än 100 medaljer vid OS och VM. Bland de mest kända finns Gunde Svan, bröderna Fredriksson, Mikael Lövgren, Björn Lind och nu senast Hanna Falk och Hanna Brodin.

Vinter även på sommaren

Skolan kan erbjuda tillgång till välpreparerade skidspår året runt genom att en hel del träning sker i Torsby Skitunnellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Som idrottselev kommer du också att utnyttja Stjerneskolan Testcenter Torsby. På testcenter får du testa din kondition, kolla dina värden och följa upp hur du utvecklas.
Från läsåret 2010-2011 är Stjerneskolan också godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning ( NIU ) för längdåkning, skidskytte, alpin skidåkning och från hösten 2012 skicross. Också inom alpina området finns framgångsrika tidigare elever som Mats Olsson och Fredrik Nord.

Fotboll och friidrott

Skolan har många elever, som valt dessa sporter. Fotbollsinriktningen vänder sig i första hand till flickor, men några pojkar antas varje läsår. Skolan samarbetar med Mallbackens IF.
Skolans elever får allt större framgångar inom friidrotten, där kastgrenarna - spjut, diskus och slägga är kärnan i verksamheten. På idrottsplatsen finns ett nybyggt kasthus. Men övriga idrottsgrenar har också elever speciellt höjdhopp och olika löpgrenar. (Ingen antagning till friidrott sker fr.o.m. lå 2013-2014).