Fotboll - NIU

Fotboll på Torsby idrottsgymnasium

Fotboll på Stjerneskolan startade 1997, som ett tillval inom det individuella valet. Idag har utbildningen fotboll utvecklats till att vara en del av Torsby idrottsgymnasium och nationellt godkänt idrottsgymnasium (NIU).

Studier och Elitfotboll

Stjerneskolan bidrar till svensk elitfotboll

Stjernskolan är en av tre skolor i Värmland som har NIU Fotboll. Värmland har totalt 40 platser som ska fördelas på dessa tre skolor. Vårt gymnasium ligger i ett område där vi har Elitfotboll Dam. Detta i form av Mallbackens IF länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Skolan och Mallbackens IF har ett samarbetsavtal som gör att flickor som söker sig till Stjerneskolan kan ges utrymme till träning kvällstid med klubben. Detta gör att vårt fotbollsgymnasium riktar sig i första hand till flickor, men självklart är pojkar också välkomna med sin ansökan.

Våra träningsmöjligheter

I omedelbar anslutning till skolan finns två fullstora gräsplaner. Där finns också en fullstor konstgräsplan. Under vintern åker vi till Sunne som ligger 35 km från Torsby. Vi åker dit minst två träningstillfällen i veckan för träning i en inomhushall med konstgräs som underlag. Spelytan där är 60*30 m.
Badhus, fullstor idrottshall, skolans gym, elljusbana finns också på skolans område.

Några bilder om hur vi har det på Idrottsgymnasiet - Fotboll

Annan information om vad som händer finns på:
Idrottsgymnasiets Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Att söka till Fotbollsgymnasiet

Ansökan ska lämnas in till Värmlands Fotbollsförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
mellan 1 oktober - 30 november.
På samma sida finns även anmälan till en informationsdaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om Stjerneskolan och NIU fotbollsutbildning.

Om du har PRAO/praktik på din högstadieskola får du gärna lägga del av den på Stjerneskolan för att känna hur det är att vara "fotbollselev".
Skolan har även Öppet hus den 12 november kl 10.00-14.00.
Då kan du få träffa fotbollsinstruktörer samt få inormation om skolans program.

Om du har frågor kontakta våran "huvudtränare" Krister Engström:
krister.engstrom@edu.torsby.se