Längdelever rivstartar med Alliansloppet

För fjärde året startar längdeleverna på Torsby idrottsgymnasium höstterminen med kick-off i samband med Alliansloppet världens största rullskidtävling.

Under fyra dagar kommer 53 elever i årskurs 1 till 4 träna, tävla och ha teambuilding i Trollhättan.

Evenemanget Alliansloppet har växt enormt de senaste åren. Förutom långloppet på rullskidor, som är seedningsgrundande för Vasaloppet, avgörs också backrace och sprint på rullskidor samt löptävlingar.

– Det är ett fantastiskt arrangemang och en positiv miljö för vår kick-off. Vi åker till Trollhättan för fjärde året i följd, säger Mikael Löfgren, en av tränarna vid Torsby idrottsgymnasium längd.

Eleven Moa Olsson, Falun-Borlänges skidklubb, tillhör juniorlandslaget och har kört världscupen på rullskidor i sommar.

– Jag ser fram emot Alliansloppet. Det är en bra tävling och vi brukar ha kul där när vi träffas alla elever efter sommaren, säger hon.

Omkring 1 000 personer och stora delar av världseliten från 15 nationer finns på startlinjen. Medieintresset är stort och både fredagens backrace och Alliansloppet direktsänds i TV12.

Här kan du läsa mer om Alliansloppet.länk till annan webbplats

Kontaktpersoner:

Linda Bengtsson, tränare vid Torsby idrottsgymnasium, tel: 070-235 02 20.