Välkommen att söka till oss i Torsby

längdskidor på Stjerneskolan - RIG och NIU

Gör som mängder av tidigare skidstjärnor - sök till oss! Ansökningen till både RIG och NIU och går genom Svenska skidförbundets gemensamma antagningssystem.

Du söker till oss via Svenska skidförbundets webbplatslänk till annan webbplats senast 1 december (länken öppnas i början av oktober).

Det går även att anmäla sig på samma länk under Söka Idrottsutbildningar längst ner i högermenyn.

Träning- och informationsdagar

12 och 13 oktober 2017 arrangerar Torsby idrottsgymnasium, längd, en träning- och informationsdagar för dig som funderar på att söka skidgymnasium hösten 2017. Förutom att du får lära känna tränarna och vår fantastiska träningsmiljö får du också information om skolan och vad det innebär att gå på vårt idrottsgymnasium. Även föräldrar är välkomna att delta.

Här finns programmet för träningsdagarna.PDF (pdf, 248.3 kB) Sista anmälningsdag är 17 september.

För mer info kontakta tränare Linda Bengtsson, mail linda.bengtsson@edu.torsby.se tfn 070-235 02 20

eller tränare Emil Svensson, mail emil.svensson@edu.torsby.se tfn 070-950 39 70

Hjärtligt välkommen till Torsby idrottsgymnasium – idrottsutbildning i världsklass!

Alla som söker till oss bjuds in till tester och intervjuer

Samtliga som har Torsby som första alternativ, RIG och NIU, bjuds i januari in till en träff på Torsby idrottsgymnasium med bland annat intervjuer och fysiska tester.

Svenska skidförbundet arbetar med ett gemensamt centralt antagningssystem för alla de olika längdgymnasierna i Sverige. Systemet bygger på resultat och poängsättning av nedanstående punkter:

• Träningsbakgrund
  • Tävlingsresultat från de senaste två åren och utvecklingskurva
  • Relativ ålderseffekt
  • Idrottsfysiologiska förutsättningar utifrån olika tester
  • Tekniska förutsättningar och färdigheter
  • Taktiska förutsättningar och färdigheter
  • Idrottspsykologiska förutsättningar och färdigheter
  • Sociala förutsättningar och färdigheter
  • Organisatoriska förutsättningar och färdigheter
  • Studieambition

Resultatet på testerna mynnar slutligen ut i en totalpoäng som den aktive konkurrer med i processen.

Vi besöker tävlingar nationellt och regionalt

Under vintern besöker skolans tränare stora tävlingar för att se hur ungdomarna agerar i verkliga situationer. Bevakning sker också av en del mindre regionala tävlingar.

Inför det slutgiltiga urvalet sammanställs all tillgänglig information och intagningsbesked meddelas i mars.

I maj bjuds nya elever in till en tvådagarsträff i Torsby för introduktion inom bland annat träning, teknik och skolupplägg.