Om Stjerneskolan

Stjerneskolan

Stjerneskolan är en modern gymnasieskola som erbjuder 8 nationella program. I dag går det 515 elever på ungdomsgymnasiet och närmare 200 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI.

Våra idrottsinriktningar kallas Torsby idrottsgymnasium. Vi är riksidrottsgymnasium (RIG) för längdåkning och skidskytte.

Vi kan också erbjuda utbildningar med inriktning mot:

• alpin skidsport,
  • längdskidåkning
  • skidskytte
  • fotboll

som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU ). Du kan också söka till Fordonsprogrammets profil - tävlingsmekaniker.

Det är riksintag på Industritekniska programmet.

Skolan har elever från många kommuner i Sverige, samt ett flertal elever från andra länder, främst Norge. Därför är Stjerneskolan en av Värmlands största gymnasieskolor! Skolan har fått sitt namn efter Torsbyskalden Oscar Stjerne.

Du kommer att studera under tre år på Stjerneskolan. Om du är elev på Torsby idrottsgymnasium blir din skoltid fyra år för att du ska få bästa tänkbara träningsmöjligheter. Läsåret är uppdelat på tre perioder. Resursdagar mellan perioderna gör att du får extratid för omtentamen, studieresor, träningsläger och andra aktiviteter.

Om Torsby

Till Torsby kan man komma med flyg från Stockholm, tåg från Karlstad, buss eller med egen bil via europavägen E45. I kommunen finns 13000 invånare. Tätorten ligger i nordligaste änden av Frykensjöarna.

Fritid

Här kan du få en rik fritid genom närheten till öppen och spännande natur. I Torsby finns dessutom restauranger, nybyggt bibliotek, skidtunnel, badhus och biograf. Läs mer om fritidsaktiviteter på Torsby kommuns webbplatslänk till annan webbplats.