IT-frågor

Från datasal
Stjerneskolan utrustar varje elev med en personlig dator. De används flitigt i alla ämnen och alla lärare använder internet både för information och kommunikation.

Innan du får hämta ut din dator ska du skriva på ett kontrakt. Under skoltiden ansvarar du själv för att hålla din dator i bra skick. Om du av någon anledning väljer att avsluta dina studier i förtid ska datorn återlämnas till skolan. Efter fullföljda studier kommer du dock att få behålla din dator.

Alla elever erhåller ett eget konto på skolans nätverk och i anslutning till detta får du en egen epostadress och epostkonto. Denna adress innehåller ditt födelseår och månad samt dina första två bokstäver i ditt för- och efternamn. Så här kan en epost se ut: 9104olla@edu.torsby.se. Eposten fungerar som webbmail och du når den var du än befinner dig i världen. Om du gått i någon skola i Torsby kommun har du ända sedan du började skolan haft samma epostadress och konto. Du behåller ditt konto hela tiden du går på skolan.

Använd aldrig någon privat epostadress i dina kontakter inom skolan. Lärare är inte skyldiga att öppna epost från t.ex. hotmail. En del mail kan tolkas av kommunens säkerhetssystem som spam eller virus och då kan dina meddelanden kastas bort av systemet och når aldrig dina lärare.

I skolarbetet använder vi oss av lärplattformen It’s learning. Där kan du som elev hitta lärarens planeringar för dina kurser samt skicka in inlämningsuppgifter. Detta system är helt webbaserat och du når alla dina uppgifter från valfri plats så länge du har tillgång till en internetuppkoppling. Här hittar du även saker som veckobrev från skolledningen med aktuella händelser på skolan.