Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledare på Stjerneskolan. Här får du hjälp med frågor som rör dina pågående eller framtida studier och yrkesval.

Olle Vikström tel. 0560-163 07
olle.vikstrom@torsby.se

Mia Larsson tel. 0560-163 60
mia.larsson@torsby.se

Vad kan studie- och yrkesvägledaren hjälpa dig med?

Till SYV vänder du dig om du har frågor som rör din skolsituation. Det kan till exempel handla om att du ligger efter i ditt skolarbete och behöver hjälp med din studieteknik eller om du inte trivs på ditt program eller i skolan.

Att välja utbildning kräver att du har en god självkännedom och god kunskap om utbildning- och arbetsmarknad. Detta kan studie- och yrkesvägledaren hjälpa dig med.

Vägledning innebär ett samtal kring dina intressen och förutsättningar. Vägledning är inte detsamma som information, men däremot är information en del av vägledningen.

Ex. på val kan vara:

• val till gymnasiet
  • val inom gymnasiet
  • val efter gymnasiet avseende utbildning och arbete

Tidsplan för antagningen till läsåret 2018/2019

• 1 december, sista ansökningsdag till våra idrottsutbildningar
  • 7 februari, sista ansökningsdag till våra gymnasieprogram
  • vecka 15, preliminär antagning presenteras på dexter
  • 16 april-9 maj, perioden öppen för omval.

Elever i årskurs 9 och IM gör gymnasievalet på Dexter. Kod får ni av er studie- och yrkesvägledare.

Länk till gymnasieansökan gyansokan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (gäller elever från Värmland och Åmål)

Om du redan går på gymnasiet och vill börja om i årskurs ett på ett annat program gör du din ansökan på papper. Denna ansökningsblankett kan du få av din studie- och yrkesvägledare eller via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Detsamma gäller om du är bosatt i annat nordiskt land än Sverige.

Ansökan skickar du till

Arvika kommun, 17. Gymnasieantagningen, 671 81 ARVIKA