Logotyp Stjerneskolan, illustration

Arbetsplatsförlagt lärande - några exempel.

Den arbetsplatsförlagda utbildningen sker för samtliga elever på programmet under den sista perioden i årskurs 3. Perioden sträcker sig från veckan efter sportlovet fram till studentexamen. Eleverna praktiserar under denna period på heltid hos någon arbetsgivare.

Eleverna väljer att förlägga sin praktik både i och utanför Torsby. Jennie och Sophie har valt att förlägga halva praktikperioden till Töcksfors Shoppingcenter.

Sofi utanför sin praktikplats BIKBOK

Sofi utanför sin praktikplats BIKBOK

"Jag trivs mycket bra här. Trevliga kunder och arbetskamrater. Jag har arbetat med marknadsföring i butiken. Jag har skyltat om och hängt om varor. Plockat upp nyinkomna varor och märkt dem. Arbetat med säkerhetsfrågor. Fixat och organiserat på lagret. Jag har verkligen fått provat på personlig försäljning. Kul att få arbeta med något man är så intresserad av!"
Jennie utanför sin praktikplats MAXIMAT

Jennie utanför sin praktikplats MAXIMAT

"Jag trivs mycket bra på min praktikplats. Trevliga kunder och serviceintriktad personal i en mycket fin affär med ett mycket brett sortiment. Vad mer kan man begära? Under praktiken har jag insett hur viktigt det är med frontning av varor.  Jag har arbetat med kassaarbete och mest inom djupfryst, mejeri, bröd och frukt. Brödavdelningen innehöll även en hörna där vi bakade brödet under dagen vilket var mycket uppskattat av kunderna. På ett sådant här ställe finns alltid mycket att göra och det trivs jag med. Alltså inga långa dagar här inte. Jag har fått förfrågan om jag vill arbeta här under sommaren. Det är roligt!"
Torsby kommun | 60. Stjerneskolan | 685 80 Torsby | tfn: 0560-160 00 | fax: 0560-163 26
Vi använder Cookies | Webbplatskarta | Om webbplatsen