Allmänt om idrottsgymnasiet

Stjerneskolans riksidrottsgymnsium startade redan 1973. Framgångarna har varit stora och elever som har gått på vår skola har totalt erövrat över 120 medaljer i JVM, OS och VM.

På Torsby idrottsgymnasium finns platser på RIG – Riksidrottsgymnasium och NIU – nationell idrottsutbildning. De idrotter som är RIG är längdskidor och skidskytte. Dessa inriktningar finns även som NIU tillsammans med alpint, fotboll och skicross.

Närheten är vår styrka

Torsby är en idealisk ort för att satsa på idrott. Träningsspår går direkt från skolan ut i den kuperade Valbergsterrängen. Där finns det bland annat en asfalterad rullskidbana och ett sex kilometer långt elljusspår. På vintern är det möjligt att åka skidor på många mil välpreparerade skidspår.

Ett stenkast från Stjerneskolan finns med Torsby skidtunnellänk till annan webbplats unika möjligheter till skidåkning året om.

Dessutom ligger snösäkra skidanläggningarlänk till annan webbplats med lågfjällsterräng och norrlandsklimat inom rimligt avstånd (20-40 kilometer) från Torsby. I den miljön har vi även tuffa uppförsbackar för rullskidåkning. Friidrottsarena, badhus, idrottshall och konstgräsplan är också belägna bredvid skolan.

Inom idrottsgymnasiets lokaler finns omklädningsrum, dusch, torkrum, tvättstuga, teorisalar, två gym, skidförråd, vallalokal och idrottslärarexpedition.
Lokalerna kan utnyttjas alla dagar i veckan mellan klockan 07.00 och 21.00.
I skolans matsal kan du köpa frukost och middag till lågt pris.

Grannkommunen Sunne, fyra mil bort, har också möjligheter som vi använder. Alipna inriktningen tränar ofta i Ski Sunnelänk till annan webbplats och fotbollsinriktingen spelar i inomhushallen.

Eget testlabb - en plats med möjligheter

Som idrottselev kommer du också att utnyttja Stjerneskolan Testcenter som ligger i anslutning till skidtunneln. På testcenter får du testa din kondition, kolla dina värden och följa upp hur du utvecklas.