Välkommen att söka till oss i Torsby

längdskidor på Stjerneskolan - RIG och NIU

Gör som mängder av tidigare skidstjärnor - sök till oss! Ansökningen till både RIG och NIU och går genom Svenska skidförbundets gemensamma antagningssystem.

Du söker till oss via Svenska skidförbundets webbplatslänk till annan webbplats senast 1 december

Det går även att anmäla sig på samma länk under Söka Idrottsutbildningar längst ner i högermenyn.

Träning- och informationsdagar: Torsbylägret

I och med att Torsby sommarskidskola blev inställd denna sommar, på grund av coronapandemin, har vi nu utökat det vi tidigare kallat "Sökandedagar" till fyra dagar: Torsbylägret för födda 2005 och 2006. Lägret arrangeras 11 till 14 oktober 2020. Läs mer i om Torsbylägret.

Besök skolan - både på plats och virtuellt 6 november

Fredagen den 6 november kl 13-15 kan du möta specialidrottslärare för en rundvandring på skolan samt få information om vad det innebär att gå studera på vårt idrottsgymnasium. Träffen är för både aktiva och föräldrar.

Samma information ges till deltagare vid Torsbylägret.

Om du inte har möjlighet att komma kan du delta vid en presentation via plattformen Teams kl 13.00 fredagen den 6 november.

Frågor och anmälan: e-post; linda.bengtsson@edu.torsby.se, tlfn; 070-235 02 20.

Alla som söker till oss bjuds in till tester och intervjuer

Samtliga som har Torsby som första alternativ, RIG och NIU, bjuds i januari in till en träff på Torsby idrottsgymnasium med bland annat intervjuer och fysiska tester.

Svenska skidförbundet arbetar med ett gemensamt centralt antagningssystem för alla de olika längdgymnasierna i Sverige. Systemet bygger på resultat och poängsättning av nedanstående punkter:

• Träningsbakgrund
  • Tävlingsresultat från de senaste två åren och utvecklingskurva
  • Relativ ålderseffekt
  • Idrottsfysiologiska förutsättningar utifrån olika tester
  • Tekniska förutsättningar och färdigheter
  • Taktiska förutsättningar och färdigheter
  • Idrottspsykologiska förutsättningar och färdigheter
  • Sociala förutsättningar och färdigheter
  • Organisatoriska förutsättningar och färdigheter
  • Studieambition

Resultatet på testerna mynnar slutligen ut i en totalpoäng som den aktive konkurrer med i processen.

Vi besöker tävlingar nationellt och regionalt

Under vintern besöker skolans tränare stora tävlingar för att se hur ungdomarna agerar i verkliga situationer. Bevakning sker också av en del mindre regionala tävlingar.

Inför det slutgiltiga urvalet sammanställs all tillgänglig information och intagningsbesked meddelas i mars.

I maj bjuds nya elever in till en tvådagarsträff i Torsby för introduktion inom bland annat träning, teknik och skolupplägg.