Välkommen att söka till oss i Torsby

längdskidor på Stjerneskolan - RIG och NIU

Gör som mängder av tidigare skidstjärnor - sök till oss! Ansökningen till både RIG och NIU och går genom Svenska skidförbundets gemensamma antagningssystem.

Du söker till oss via Svenska skidförbundets webbplats Länk till annan webbplats. senast 1 december.

Det går även att anmäla sig på samma länk under Söka Idrottsutbildningar längst ner i högermenyn.

Besök skolan - kom till oss på VPU

Du som är intresserad av att söka idrottsgymnasium kan besöka vår skola under några dagar då du har VPU. Du får då möjlighet att möta både tränare, lärare och elever på skolan. Både i skolans lokaler och träningsmiljön.

Är du intresserad? Kontakta studie- och yrkesvägledare, e-post Mia Larsson, telfn 0560-163 60, 070-300 89 11.

Alla som söker till oss bjuds in till tester och intervjuer

Samtliga som har Torsby som första alternativ, RIG och NIU, bjuds i januari in till en träff på Torsby idrottsgymnasium med bland annat intervjuer och fysiska tester.

Svenska skidförbundet arbetar med ett gemensamt centralt antagningssystem för alla de olika längdgymnasierna i Sverige. Systemet bygger på resultat och poängsättning av nedanstående punkter:

• Träningsbakgrund
  • Tävlingsresultat från de senaste två åren och utvecklingskurva
  • Relativ ålderseffekt
  • Idrottsfysiologiska förutsättningar utifrån olika tester
  • Tekniska förutsättningar och färdigheter
  • Taktiska förutsättningar och färdigheter
  • Idrottspsykologiska förutsättningar och färdigheter
  • Sociala förutsättningar och färdigheter
  • Organisatoriska förutsättningar och färdigheter
  • Studieambition

Resultatet på testerna mynnar slutligen ut i en totalpoäng som den aktive konkurrer med i processen.

Vi besöker tävlingar nationellt och regionalt

Under vintern besöker skolans tränare stora tävlingar för att se hur ungdomarna agerar i verkliga situationer. Bevakning sker också av en del mindre regionala tävlingar.

Inför det slutgiltiga urvalet sammanställs all tillgänglig information och intagningsbesked meddelas i mars.

I maj bjuds nya elever in till en tvådagarsträff i Torsby för introduktion inom bland annat träning, teknik och skolupplägg.