Mountainbike - NIU

Mountainbike

Har du ambitioner att utvecklas som cyklist och kombinera skola och elitidrott på heltid, då är Torsby idrottsgymnasium och Stjerneskolan något för dig. På Stjerneskolan är MTB utbildningen en nationell godkänd idrottsutbildning, NIU och är den senaste i raden av idrottsutbildningar på Stjerneskolan. Stjerneskolan har en lång tradition av att utbilda och coacha idrottselever att nå sina idrottsliga mål som har lett fram till flera OS och VM medaljer i olika idrotter och vi kommer fortsätta med det.

Träningsmöjligheterna

Torsby ger otroliga träningsmöjligheter för MTB med bland annat Valberget bara ett stenkast från skolan och Gräsberget söder om Torsby samt Vägsjöfors 1,5 mil norr om Torsby. Lägg till även Hovfjället med fantastiska leder i fjällmiljö bara 2 mil norr om Torsby. Med flertalet 4, 3, 2 kategoriserade stigningar inom cykelavstånd är detta en utmärkt träningsmiljö för att utvecklas som XC och Enduro cyklist både fysiskt och tekniskt. Förutom de otroliga cykelmöjligheterna ligger också Sveriges enda skidtunnel i Torsby som ger möjlighet till bra alternativ träning vid sidan om det idrottsspecifika.

Varje elev får förutom träning på skoltid ett individualiserat träningsschema och tillgång till fysiologiska tester vid Torsby Sportcenter för att kunna utvecklas som idrottare och ta nästa steg i sin träning och karriär, samt även uppföljning och regelbundna individuella samtal med tränaren.

Inom idrottsgymnasiets lokaler finns omklädningsrum, dusch, torkrum, tvättstuga och teorisalar. Även två gym där ett gym är öppet för idrottseleverna alla dagar i veckan mellan 07:00 och 21:00.

I skolans matsal kan eleverna även köpa frukost och middag till lågt pris.

Boende

Vi tar emot elever från hela Sverige och det finns ett samarbete mellan skolan och Torsby Bostäder där de elever som flyttar hit har bostadsgaranti om de skriver in sig i Torsby Bostäder. I Torsby är allt nära till hands såsom träning, bostad, skola och centrum.

En kommun som tror på MTB

Torsby kommun tror på oss och ger även chansen för eleverna och Stjerneskolan att vara med och bestämma, designa och bygga framtida leder och stigar i kommunen. Detta är en möjlighet som gör att skolan och MTB eleverna får bestämma hur utvecklingen och träningsmöjligheterna för MTB ska vara i Torsby för MTB.

Förutsättningarna för bra skolgång i kombination med bra träningsmiljö för elitidrott kan med andra ord inte vara bättre.

Klicka här för att komma till MTB foldern. Pdf, 13 MB. (Pdf, 13 MB)

Öppet hus på Moutainbike

22-23 oktober 2021 är det dags för öppet hus på Moutainbike. Då har du som går i åk 9 möjlighet att besöka oss. Ni får mer information om skolan och får träna tillsammans med oss. Anmälan görs senast 15 oktober.

Läs mer här om Öppet hus moutainbike. Pdf, 6.2 MB. (Pdf, 6.2 MB)

Ansökan är öppen t o m 1 december.

Målsman söker här via e-tjänsten Ansökan Mountainbike Länk till annan webbplats..
Om du inte har e-legitimation finns blanketten här för att skicka in Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid frågor kontakta

oliver.lindblom@edu.torsby.se, telefonnummer 070-221 28 19