Om Stjerneskolan

Stjerneskolan

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 500 elever på sju program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 250 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI.

Vi är en gymnasieskola som står för trygghet, närhet och utveckling.

Trygghet – som elev har du nära kontakt med lärare och annan personal, en trygg lärmiljö.

Närhet – som elev har du nära till butiker, träningsmiljö och faciliteter.

Utveckling – som elev finns vi för dig, för att du ska utvecklas och nå dina mål.

Idrott, tävlingsmekaniker och industriteknik med riksintag

Vi har gedigen erfarenhet av utbildning, dessutom av kombinationen elitidrott och studier. Våra idrottsinriktningar inom Torsby idrottsgymnasium gör att elever kommer från stora delar av Mellansverige. Vi är både riksidrottsgymmnasium, RIG, och nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU.

Våra idrottsinriktningar är:

• längdskidor (RIG och NIU)
  • skidskytte (RIG och NIU)
  • fotboll (NIU)
  • alpin skidåkning (NIU)
  • skicross (NIU)
  • mountainbike (NIU)

Dessutom finns riksintag på fordons- och transportprogrammets tävlingsmekanikerutbildning samt industritekniska programmet.

Om Torsby

Till Torsby kan man komma med flyg från Stockholm, tåg från Karlstad, buss eller med egen bil via europavägen E45. I kommunen finns 13000 invånare. Tätorten ligger i nordligaste änden av Frykensjöarna.

Fritid

Här kan du få en rik fritid genom närheten till öppen och spännande natur. I Torsby finns dessutom restauranger, nybyggt bibliotek, skidtunnel, badhus och biograf. Läs mer om fritidsaktiviteter på Torsby kommuns webbplatslänk till annan webbplats.