Blandad distansundervisning från 28 januari

Från och med torsdag vecka 4 kommer fjärrundervisningen blandas upp med undervisning i skolans lokaler.

Idag meddelade regeringen att gymnasieeleverna kan återvända till skolan - i viss utsträckning.

I vilken omfattning gymnasierna fortfarande behöver vara stängda eller kan låta eleverna vara på plats ska avgöras regionalt, baserat på det aktuella coronaläget.

På Stjerneskolan innebär det att undervisningen successivt går över mot undervisning på plats i skolans lokaler, genom så kallad blandad distansundervisning.

Mer information kommer 26 februari

Fjärrundervisningen - som den är idag - fortsätter till och med onsdag vecka 4. Därefter kommer skolan alltså öppna upp till viss del. Formerna för övergången planeras de närmaste dagarna och mer information kommer på tisdag den 26 februari.

För specialidrottseeverna gäller närvaro på plats

För våra idrottselever och det upplägget som rör specialidrotten så kommer fysisk närvaro på plats att gälla, oavsett hur planen för den blandade distansundervisningen blir.

Öppnar succcessivt för att undvika klustersmitta

Gymnasiechef Marcus Lech poängterar att vi alla fortfarande måste vara försiktiga och följa alla restriktioner.

- Vi ser fram emot att successivt åter öppna skolan, men vi vill göra det under planerade former, så att vi inte riskerar någon klustersmitta. Huvudman kommer att ha en dialog med Smittskydd Värmland parallellt med genomförandet av vår plan, och vi får ha med oss att förändringar fortfarande kan ske med kort varsel utifrån läget i kommunen eller på skolan, säger han.

Den nya rekommendationen gäller till och med 1 april. Läs pressmeddelandet från utbildningsdepartementet. länk till annan webbplats