Elevkåren delar ut studentmössor

Louise Adolfsson, Idrottsfyran, får sin studentmössa av Benjamin Bouveng, elevkårens ordförande.

Ett hundratal elever i avgångsklasserna har nu fått sina studentmössor. Elevkåren stod bakom utlämningen som gjordes på skolgården.

Under hela fredagsförmiddagen fanns elevkåren på parkeringen utanför Stjerneskolans huvudingång för att dela ut studentmössor. Allt skedde i mindre grupper klassvis enligt schema.

Louise Adolfsson i Idrottsfyran var nöjd då hon öppnade sin kartong.

– Riktigt fin mössa. Så bra att det gick att lösa utlämningen på det här sättet, säger hon.

Elevkåren fortsätter att lämna ut mössor på måndag den 27:e april. Den elev som inte kan hämta studentmössan på plats kan få den skickad hem, det är bara att meddela kåren.

Planering av studenten

Studenten är en stor högtidsdag och många undrar hur det blir i juni. Exakt hur årets studentdag kommer att se ut är fortfarande inte klart. Det är en mycket speciell situation vi har att hantera i och med coronapandemin där vi alla måste ta ansvar för att minsta risken för smittspridning, meddelar skolledningen. Ambitionen är att ha någon form av högtidstillfälle men i ett annat format.

Skolledningen och elevkåren har haft ett första möte där de pratat om skolavslutningsdagen.

– Vi hoppas få till en skolavslutning som är så bra som möjligt utifrån rådande läge, säger Benjamin Bouveng, elevkårens ordförande.