Glad Påsk önskar Stjerneskolan

Stjerneskolan hoppas alla får en skön påskhelg. Eleverna har nu fått påsklov och distansstudierna börjar igen måndagen 20 april.

Tre veckor har passerat sedan undervisningen på Stjerneskolan gick över till distansstudier efter uppmaningen som kom från Folkhälsomyndigheten. Skolledningen har ingen ytterligare information om när verksamheten på skolan kan återgå till det vanliga igen. Utbildning på distans gäller tills vidare.

Kan bli öppet för små grupper

Men regeringen har godkänt en förordningsändring som möjliggör för gymnasieskolorna att öppna dörrarna på glänt, det vill säga för vissa grupper elever vid vissa tillfällen. Det handlar då om små grupper och för provtillfällen eller genomgång av praktiska moment. Syftet är att elever ska kunna få möjlighet att visa sina kunskaper för att kunna avsluta sina gymnasiestudier i sommar. En sådan situation kräver att skolan gör en noggrann riskbedömning. Än är inget beslut taget kring detta vad det gäller Stjerneskolan men givetvis återkommer vi med mer information om ett sådant kommer.

Påsklov – tid för återhämtning

Från och med idag skärtorsdag är det alltså påsklov. Se till att få tid för återhämtning på ett bra sätt. Från skolans sida uppmanar vi alla att inte resa samt begränsa de sociala kontakterna, helt i Folkhälsomyndighetens linje. Distansstudierna vid Stjerneskolan börjar igen måndagen den 20 april.

Ny anslagstavla i Teams

Eftersom många elever och lärare nu använder kommunikationsplattformen Teams har skolan startat en anslagstavla där alla informationsutskick samlas. Teamet heter ”Stjerneskolan anslagstavla”. Så håll koll på den. Naturligtvis fortsätter vi ändå med information via e-post och sms, precis som tidigare.