Jublande besked: vi får snart öppna igen

Stjerneskolan, distansundervisning

Eleverna Kerstin Näslund och Oscar Braneby ser fram emot att kunna gå i skolan som vanligt till hösten.

När höstterminen drar igång ska ordinarie undervisning vara möjlig igen.

Vid en pressträff på fredagen den 29 maj kom stadsminister Stefan Löfven med det härliga beskedet: gymnasieskolor och andra eftergymnasiala studier kommer att kunna öppna igen den 15:e juni.

Nyheten är välkommen bland elever och personal på Stjerneskolan. Kerstin Näslund, som går ekonomiprogrammet och längdskidor, kommer att börja sitt fjärde och sista läsår till hösten.

- Jag ser fram emot att skolan öppnar igen och det blir som vanligt, så jag får träna och sparras tillsammans med träningsgruppen. Så klart kul att träffa alla kompisar igen och komma tillbaka i skolbänken och få ännu bättre rutiner, säger Kerstin Näslund.

Oscar Braneby i åk 2 på naturprogrammet håller med:

- Det känns gött att komma tillbaka till skolan och få rutiner igen, och att träffa alla precis som förut, säger han.

Stjerneskolans rektor Anders Larsson säger att distansundervisningen har inneburit extra belastning på både personal och elever. Han ser också fram emot att allt återgår till det normala igen.

- Jag tycker att alla, elever och personal, har gjort ett fantastiskt jobb för att klara av denna mycket speciella situation. Deras insatser är imponerande. Nu blir det bra att börja planera för ett mer ordinarie arbetssätt igen, säger han.

Gymnasieskolorna, högskolorna, universiteten, komvux och yrkeshögskolorna har hållits stängda sedan regeringens beslut den 17 mars.