Smittläget kring covid-19 på Stjerneskolan

Vi har haft en ökad smittspridning av corona på skolan. Nedan följer infomation om hur vi hanterar läget.

Från onsdag förra veckan har Stjerneskolan fått in fler besked kring positiva provsvar av covid-19 bland våra elever.

Vi kan konstatera att det är svårt för oss som skola att avgränsa oss från övriga samhället, när smittan ökar även där.

Under dagen har vi informerat elever, vårdnadshavare och även media om läget.

Smittspårning sker för att få en överblick av spridningen och kunna begränsa den. Det har visat sig att majoriteten av de smittade går i årskurs 3 och 4, därför beslutades i fredags att ge dessa årskurser fjärrundervisning under vecka 19.

Utöver fjärrundervisning har idrottseleverna all träning utomhus, dessutom stängs gymmet temporärt.

– Vi har också gått ut med brev till elever och vårdnadshavare där vi vädjar om eftertanke när det kommer till fritid och hur eleverna väljer att umgås, säger gymnasiechef Marcus Lech och fortsätter:

– Skolan följer utvecklingen av smittan noga och kommer att utvärdera läget igen på onsdag, för att då ta nytt beslut för nästa vecka, vecka 20.