Sök till våra idrottsutbildningar

Vill du testa hur långt du kan nå inom din idrott? Ansökan är öppen till skidskytte, längd, alpint, skicross, fotboll och mountainbike.

Varje år flyttar närmare fyrtio idrottare till Torsby för att gå på en av de sex idrottsutbildningarna. Är du en av dem som börjar hos oss nästa år?

Vi har lång erfarenhet av idrott och studier

Sedan starten 1972 har idrottsutbildningarna på Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium växt kontinuerligt. Totalt går 154 av skolans 460 elever en idrottsutbildning. Ungdomarna kommer från Gävleborg i norr till Skåne i söder.

Du kan söka riksidrottsgymnasium, RIG, och nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU. Hos oss finns RIG inom längd och skidskytte, NIU finns inom fotboll, mountainbike, alpint, skicross, längd och skidskytte. Läs mer om RIG och NIU på riksidrottsförbundets webbplats. Länk till annan webbplats.

Så gör du för att söka en idrottsutbildning

Ansökan är öppen och du söker via idrottens specialidrottsförbund (SF) inom längd, skidskytte, alpint, skicross och fotboll. Till mountainbike söker du via e-tjänst.

Här hittar du länkar till de olika webbplatserna där du kan söka till just din idrott.