Stjerneskolan 50 år

12 maj 1971 invigdes Stjerneskolan. Klicka dig vidare för att läsa lite mer och se en digital minnesresa.

Griffeltavla, projektor och overhead.

Lappskojs, zingo och marsipandammsugare.

Blommigt, utsvängda byxor och polisonger.

Stjerneskolan invigdes 1971 av generaldirektör Helgi Eliason. Under 70-talet blev Sverige allt mer ett land där de flesta gick en gymnasieutbildning. Sedan dess har tre skolreformer och lika många skollagar passerat. Tusentals elever har utbildats och idrottsstjärnor har startat sina idrottskarriärer på vårt gymnasium.

12 maj fyller Stjerneskolan 50 år. Det uppmärksammar vi just nu digitalt, i all enkelhet.

Om coronapandemin tillåter firar vi tillsammans i skolans lokaler till hösten. Läs gärna också nästa nummer av kommuntidningen TorsbyNu som kommer ut i brevlådorna den 21 juni. Där möter du några av skolans profiler genom åren.

Idag har NWT publicerat en artikel om skolan.

Stjerneskolan 50 år idag: ”Tusentals elever har utbildats” - NWT Länk till annan webbplats.

Se filmen för att göra en kort minnesresa från invigningen till nutid, du kanske ser några bekanta ansikten.