Stjerneskolan går över till fjärrundervisning

Från och med måndag den 7 december kommer undervisningen på Stjerneskolan att ske genom fjärrundervisning.

Beslutet om att övergå till fjärrundervisning sker enligt nya nationella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som kom den 3 december. Rekommendationerna gäller från den 7 december till 6 januari 2021.

Eleverna läser enligt ordinarie schema

Fjärrundervisning innebär att elever följer sitt ordinarie schema och loggar in på varje lektion som sker i Teams. Som elev är det viktigt att ha kontakt med undervisnade lärare och mentor.

Både personal och elever på Stjerneskolan är väl förberedda på att gå över till fjärrundervisning via teams, både kunskaper och teknik har uppdaterats de senaste veckorna.

Kommunikationskanaler

Varje ny åtgärd får personal, elever och vårdnadshavare till elever under 18 år veta om via inarbetade kommunikationskanaler:

• Elever får information via Teams anslagstavla
  • Personal får information via Teams personalrum och e-post
  • Vårdnadshavare till elever under 18 år får information via e-post

Kom ihåg att kolla dessa kanaler för att inte riskera att missa viktiga besked.

Matlådor från och med vecka 50

Via teams kommer matlådor att kunna beställas veckovis. Mer specifik infomation om hur det går till kommer till eleverna.

Undantag från reglerna

I de nya gymnasiebestämmelserna finns möjlighet till undantag från fjärrundervisningen för praktiska moment som inte kan skjutas fram, till exempel nationella prov och andra prov som inte går att genomföra på distans.

Undantag gäller också för elever i introduktionsprogrammen, inklusive språkintroduktion samt elever som kan bli särskilt lidande av att inte vara på plats i skolan. Gymnasiesärskolan undantas också.

Mer information om vad som gäller för introduktionsprogrammen på Stjerneskolan kommer på fredag den 4 december.

Vuxenutbildningen på Stjerneskolan har sedan tidigare distansundervisning.

Kurvan ska vända - alla måste ta ansvar

Folkhälsomyndigheten uppmanar också att vi alla, inklusive den åldersgrupp somutgör gymnasieelever till, fortsätter att noggrant följa allmänna råd.

- Det gick att vända kurvan i våras, det kommer att gå igen, säger Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.

Läs mer om de nya rekommendationerna om fjärrundervisning på Folkhälsomyndighetens webbplats.länk till annan webbplats

Kontaktuppgifter om du som elev behöver stöd

Om du behöver hjälp kring tekniska problem med datorn, Teams eller Officeprogrammen kontakta IT- och kvalitetsstrateg Jörgen Lundqvist på tel 0560-163 14 eller teamschatt/e-post Jorgen.Lundqvist@torsby.se.

För problem med itslearning kontakta via teamschatt/e-post christiane.klarstrom@torsby.se.

Här hittar finns kontaktuppgifter till elevhälsa med kurator, skolsköterska, specialpedagog samt studie- och yrkesvägledare.