Stora framgångar i världscupen av tidigare elever

Alexandra Edebro är nybliven världscupvinnare i skicross.

Tidigare elever inom skicross och skidskytte radar just nu upp stora framgångar i världscupen. Senast vann skicrossåkaren Alexandra Edebo.

Världscupsegern var 24-åriga Alexandra Edebos första i karriären och hon var jublande glad efter en dramatisk duell i finalen i schweiziska Arosa.

– Jag har haft en bra känsla sedan tidigt i morse och det stämde, nu står jag här som vinnare, sa Edebo till skidor.com efter succén.

De senaste veckorna har tidigare elever på Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium tagit hem ett stort antal topplaceringar i världscupen. Inom skidskytte är det inte mindre än fem olika idrottare.

Johanna Skottheim är ett stort utropstecken med både en individuell tredjeplats samt två pallplatser i stafett. Stafettsegern i finska Kontiolahti var den första i världscupen för svenska damer på tio år. I laget ingick även Mona Brorsson.

Då svenskorna var trea i Hochfilzen var också Linn Persson med i laget.

Dessutom har tidigare eleverna Jesper Nelin och Peppe Femling en stafettseger i världcupen - den första svenska herrsegern på två år.

Skidskyttevärldscupen fortsätter nu i helgen 17-20 december och Stjerneskolan önskar alla lycka till.

Vi jublar också för fotbollslandslagsspelaren Julia Karlernäs. Hon har gjort klart med en ny klubb och ska spela för spanska Sevilla, efter att ha lämnat Piteå.

skidskyttar som presterat i världscupen

Tidigare eleverna Jesper Nelin, Johanna Skottheim, Linn Persson, Peppe Femling och Mona Brorsson har gjort succé i världscupen. Foto: Per Danielsson / Projekt.P