Logotyp Stjerneskolan, illustration

Teknikprogrammet tillbaka på Stjerneskolan

Redan till hösten 2021 finns 16 platser inom inriktningen design och produktutveckling - sök under omvalsperioden.

När barn- och utbildningsnämnden i Torsby idag sa ja till en nystart av teknikprogrammet betyder det att Stjerneskolan har åtta nationella program att erbjuda.

- Utifrån Stjerneskolans tidigare erfarenheter och tradition av att utbilda elever inom teknikprogrammet finns det goda förutsättningar för att återuppliva det igen. Vi ser möjligheter med detta som vi tror verkligen kan gynna skolan och våra framtida elever, säger gymnasiechef Marcus Lech.

Samarbete med test- och utvecklingscentret TWR

Profileringen av programmet är inom ämnesområden som design, konstruktion, programmering, cad och produktutveckling. Det bygger på ett samarbete med test- och utvecklingscentret The Wood Region, TWR, i Sysslebäck som är ett EU-projekt. TWR fokuserar på hållbar tillverkning inom trämekanisk industri.

Här finns bland annat en av världens största 3D-skrivare samt utrustning för att utveckla nya biobaserade material, bearbeta trä och jobba med laminering och annan efterbearbetning.

- Vi vet att teknikprogrammet varit efterfrågat och denna form av samarbete med TWR ligger bra i tiden, säger Marcus Lech.

Sök i omvalsperioden från början av april

Teknikprogrammet startar som ett pilotprojekt med 16 platser hösten 2021 vilket innebär att elever kan söka dit under kommande omvalsperiod 15 april till 14 maj.

Här kan du läsa mer om teknikprogrammet på Stjerneskolan.

Läs mer om utvecklingscentret The Wood Region, TWR. Länk till annan webbplats.

Kontaktpersoner: Gymnasiechef Marcus Lech e-post: marcus.lech@torsby.se, tfn: 070-642 16 65.

Rektor Anders Larsson e-post: anders.larsson@torsby.se, tfn: 070-696 87 26.

Torsby kommun | 60. Stjerneskolan | 685 80 Torsby | tfn: 0560-160 00 | fax: 0560-163 26
Vi använder Cookies | Webbplatskarta | Om webbplatsen