Dags att söka till gymnasiet inför läsåret 2019/2020

Har du ändrat dig kring ditt val av gymnasium? Lugn! Du kan fortfarande välja Stjerneskolan med sju olika nationella program. Vi har också flera olika idrottsutbildningar. Välkommen till oss i Torsby!

Skolan har cirka 520 elever och cirka 200 vuxna läser på Komvux eller Torsby Lärcenter som det numera heter. Våra elever kommer från hela Sverige och många även från utlandet. Vi hoppas att du som ska välja gymnasieutbildning för första gången väljer Stjerneskolan. Här kan du få en bra utbildning och vi tror och hoppas att du ska trivas här.

Omvalssperioden

Ansökan öppnade 8 april och sista dagen att välja om till läsåret 2019/2020 är den 15 maj. Sista ansökningsdag till idrottsutbildningarna var 1 december 2018.

Så här gör du när du söker

Du som är elev i årskurs 9 och introduktionsprogrammet IM gör ditt gymnasieval via Dexter. länk till annan webbplatsKod får du av studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Hela Värmlands län räknas som ett samverkansområde för gymnasieskolan. Det innebär att alla elever folkbokförda i Värmlands län kan söka till årskurs 1 på samtliga nationella program som erbjuds i Värmlands län. Alla elever som finns i Värmland söker via Dexterlänk till annan webbplats.

Om du bor någon annanstans i Sverige än i Värmland och vill söka t.ex. Stjerneskolan, ta då kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Om du bor i ett annat nordiskt land än Sverige, gör du din ansökan på papper. Denna ansökningsblankett kan du få på Gymnasieantagningens webbplats länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstereller av av din studie- och yrkesvägledare. Ansökan (även om du söker till Stjerneskolan) skickar du till Arvika kommun, 17. Gymnasieantagningen, 671 81 Arvika. Kontaktperson är Christina Westberg 0570-826 80.

Om du redan går på gymnasiet och vill börja om i årskurs ett på ett annat program gör du också din ansökan på papper, på samma sätt som ovan (till Arvika).

Mer information finns på Gymnasieantagningens webbsida.länk till annan webbplats

Vad händer med din ansökan?

• Måndagen den 8 april kommer du att få ett preliminärt antagningsbesked. Du behöver logga in på ditt Dexter-konto för att se ditt antagningsbesked. Nytt för 2019 är att du inte får något mail eller brev, utan får själv gå in på Dexter under veckan för att läsa där.
  • Om du skulle vilja välja om, alltså välja ett annat program eller skola, så finns möjlighet till det under omvalsperioden 8 april – 15 maj kl. 16.00. Kontakta i så fall din studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att öppna upp din ansökan.
  • 26 juni presenteras slutlig antagning på Dexter. Från och med i år skickas det inte ut några besked via brev eller mail, utan du får själv gå in på Dexter och läsa där.
  • 26 juli är sista datum då du måste svara om du vill ha din plats eller inte. Svaret lämnar du via Dexter.

Hela tidplanen finns på Gymnasieantagningens webbsida.länk till annan webbplats

Sju nationella program och olika inriktningar

Vill du veta mer?

Hör av dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola. Du kan också höra av dig till våra studie- och yrkesvägledare på Stjerneskolan:

Mia Larsson, tfn 0560-163 60, mia.larsson@torsby.se
Kristina Sandberg, tfn 0560-163 07, kristina.sandberg@torsby.se