Frukost, lunch och middag på Stjerneskolan

För elever på Stjerneskolan finns frukost, lunch och middag. Välkommen till bords!

OBS - Från och med höstterminen 2020 är matsalen och caféet på Stjerneskolan endast till för skolverksamheten, dvs Stjerneskolans elever och personal som jobbar på skolan. Detta för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Kommunal personal i andra verksamheter och även gäster utifrån hänvisas alltså till att köpa mat och fika på annat sätt.

Andra åtgärder kring matsalen och caféet m a av corona kan du läsa om här.

Frukost

Frukosten serveras skoldagar måndag-fredag kl. 7.30-9.30.

Normalt sett har vi frukostbuffé men nu i coronatid kan du köpa en frukostpåse:

I påsen finns yoghurt, smörgås med pålägg, ägg, en frukt och juice. Frukosten kostar 35 kronor.

Du kan äta din din frukost i matsalen eller ta med dig frukostpåsen och äta någon annanstans.

Lunchen serveras skoldagar måndag-fredag kl. 10.30-13.15.

Normalt sett har vi buffé och salladsbord, men nu i coronatid serverar vi maten på tallrik.

Lunchen innehåller varmrätt och sallad. Hårt bröd, smör och mjölk/måltidsdryck erbjuds också till lunchen varje dag.

Här finner du matsedeln.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lunchen är gratis för skolans ungdomselever. För komvuxelever, lärare, annan skolpersonal på Stjerneskolan som önskar köpa lunch, kostar den 65 kr. Då ingår också kaffe.

Middag

Normalt sett serverar vi middag i matsalen måndag-torsdag, men nu i coronatid kan du köpa matlåda.

Du beställer matlådan innan, gärna i god tid men senast kl. 13 samma dag. Det finns en lista i matsalen som du skriver in din beställning. Glöm inte att ange om du har någon specialkost.

Middagen innehåller varmrätt med grönsaker.

Din matlåda hämtar du på innergården vid matsalen kl. 15.30-16.45.

Här finner du matsedeln.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Middagen kostar 55 kronor.

Stjerneskolans café

Caféet har öppet skoldagar måndag-torsdag kl. 9-10.30 och 13.45-15.
Fredagar är det öppet kl. 9-10.30.

I caféet kan du köpa kaffe, te, dricka, färdiga smörgåsar, baguetter, frukt och glass.

Skolmatsedeln i din mobiltelefon

Matsedlarna finns som en kostnadsfri applikation (app) till din Androidtelefonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster,och iPhonelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Första gången du startar appen "Skolmaten", måste du välja län, kommun och därefter skola. Det går att göra om valet.

Specialkost

Har du allergi eller av andra skäl behöver annan mat än den som lagas är det viktigt att vi får veta det. Det finns en särskild blankett som du fyller i, den heter "Intyg om specialkostlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster". Du lämnar blanketten till skolsköterskan på Stjerneskolan. Hon meddelar sedan personalen i matsalen vad för slags mat som du behöver.