Åtgärder kring maten i coronatid

Ett antal olika åtgärder är vidtagna för att minska risken för smittspridning i samband med måltiderna. Det är viktigt att alla följer de riktlinjer som gäller och att man också själv tar ett eget ansvar.

Några av åtgärderna

Frukostbuffén är ändrad till frukostpåse.

Lunchtid serveras elever och personal maten på tallrik istället för buffé.

Middagsmaten serveras i matlåda som man tar med sig och äter på annan plats än i matsalen.

Det finns fasta schemalagda lunchtider, som du bör hålla dig till. Detta för att förhindra alltför stor trängel i matsalen.

Innan du går in i matsalen ska du tvätta dina händer noga. Det gör du antingen på toaletten eller i entrén till matsalen där det numera också finns tvättställ.

Håll avstånd både i kön till maten, till drycken och vid borden.

Personalen rengör borden kontinuerligt under dagen.

----------

Från och med höstterminen 2020 är matsalen och caféet på Stjerneskolan endast till för skolverksamheten, dvs Stjerneskolans elever och personal som jobbar på skolan.

Åtgärden är för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Kommunal personal i andra verksamheter och även gäster utifrån hänvisas alltså till att köpa mat och fika på annat sätt.

-----------

Har du frågor om åtgärderna i och i anslutning till måltiderna, kontakta avdelningschef kost och städ, Ninni Boss tfn 0560-161 19, ninni.boss@torsby.se