Stjerneskolan - Torsby gymnasium

Enhet

  • Stjerneskolan
  • Telefon: +4656016000
  • E-post: stjerneskolan@edu.torsby.se
  • Postadress:
  • Torsby kommun
  • 60. Stjerneskolan
  • 685 80 Torsby
  • Besöksadress: Fabriksgatan 3 Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Fotboll

Fotboll på Stjerneskolan startade 1997, som ett tillval inom det individuella valet. Idag har utbildningen fotboll utvecklats till att vara en del av Torsby idrottsgymnasium och nationellt godkänt idrottsgymnasium (NIU).

Stjernskolan är en av tre skolor i Värmland som har NIU Fotboll. Värmland har totalt 45 platser som ska fördelas på dessa tre skolor. Vårt gymnasium ligger i ett område där vi har Elitfotboll Dam. Detta i form av Mallbackens IF.

Skolan och Mallbackens IF har ett samarbetsavtal som gör att flickor som söker sig till Stjerneskolan kan ges utrymme till träning kvällstid med klubben. Detta gör att vårt fotbollsgymnasium riktar sig i första hand till flickor, men självklart är pojkar också välkomna med sin ansökan.

Våra träningsmöjligheter

I omedelbar anslutning till skolan finns en fullstor gräsplan samt konstgräsplan. De är vårat mest använda "klassrum". Från mars till november använder vi ytan att utvecklas inom fotbollen. Under vintern åker vi till Sunne som ligger 35 km från Torsby. Vi åker dit minst två träningstillfällen i veckan för träning i en inomhushall med konstgräs som underlag. Spelytan där är 60x30 m.
Badhus, fullstor idrottshall, skolans gym, elljusbana finns också på skolans område.

Teori

"Att bli din egen tränare" är ett motto som Svenska Fotbollsförbundet har om fotbollsutbildningen på gymnasiet.
Du som elev ska lära dig att planera och genomföra egna träningspass med hjälp av lärare.

Gymmet

Styrka, snabbhet, rörlighet, koordination, uthållighet tränar vi i gymmet efter fotbollspasset. Här tränar skolans samtliga idrottselever (inte samtidigt såklart) så det blir en härlig stämning med alpinister, längdåkare, skidskyttar, friidrottare, m.fl som alla vill utveckla sina olika förmågor.

 


Vi som jobbar som specialidrottstränare på Fotboll är:

Ejdervall Mårten
E-post: marten.ejdervall@edu.torsby.se
Mobil: 070-642 75 93

Engström Krister
E-post: krister.engstrom@edu.torsby.se
Telefon: 0560-163 71

Bodén Mikael
E-post: mikael.boden@torsby.se
Telefon: 073-2756300


Innehållsansvarig: Marcus Lech
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: