Kommande vuxenutbildningar, Torsby Lärcenter

Här kan du läsa om vilka olika utbildningar som startar inom vuxenutbildningen på Stjerneskolan och sådana som planeras.

Planeras starta hösten 2019 om tillräckligt många söker

Till dessa utbildningar söker du senast 15 maj 2019. Här finner du ansökningsblanketten.

• Vård- och omsorg, vårdbiträdesutbildning 2 terminer.
  • Vård- och omsorg, undersköterskeutbildning 3 terminer
  • Lärlingsutbildning i vård- och omsorg, 3 terminer.
  • Lärlingsutbildning kock, 3 terminer.
  • Ekonomiassistentubildning, 2 terminer (förslagd till Sunne)

Start hösten 2019

Studier på distans från Karlstads universitet kommer att finnas på Torsby Lärcenter i bibliotekets lokaler i Torsby:

Grundlärarprogrammet F-3: Start augusti 2019. Denna utbildning söker du via www.studera.nulänk till annan webbplats, senast 15 april 2019.

Start våren 2020

Studier på distans från Karlstads universitet kommer att finnas på Torsby lärcenter i bibliotekets lokaler i Torsby:

Förskollärarprogrammet: Start januari 2020. Denna utbildning söker du via www.studera.nulänk till annan webbplats, senast 15 oktober 2019.

Ständigt utbildningsutbud

Dessa utbildningar erbjuder vi alla terminer. Intaget är dessutom löpande, dvs. du kan starta efter eget önskemål, enligt överenskommelse med rektorn.

• Grundläggande vuxenutbildning i svenska, engelska och matematik
  • Gymnasial vuxenutbildning för gymnasie-/yrkesexamen/för behörighet till studier.
  • Särskild utbildning för vuxna utifrån kurser i gymnasiesärskolan (Svenska, engelska matematik eller yrkeskurser inom restaurang, handel och skog)
  • Svenska för invandrare (SFI)

Utbildningarna är skolförlagda, arbetsplatsförlagda, på distans eller i en kombination.

Validering och prövning

Möjlighet finns till validering och prövning av utbildning/erfarenheter för betyg.

Torsby biblioteks lokaler

Utbildningarna är förlagda till skola, arbetsplats, på distans eller i en kombination. Studier på distans från högskola/universitet planeras och kommer att finnas på Torsby Lärcenter i bibliotekets lokaler.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta oss gärna.