Pågående vuxenutbildningar

Här kan du läsa om vilka olika utbildningar som finns inom vuxenutbildningen på Stjerneskolan.

Pågående utbildningar läsåret 2018/2019

• Vård- och omsorg, vårdbiträdesutbildning 2 terminer
  • Vård- och omsorg, undersköterskeutbildning 3 terminer
  • Lärlingsutbildning i vård- och omsorg, 3 terminer.
  • Lärlingsutbildning kock, 3 terminer.
  • Ekonomiassistentubildning, 2 terminer (förslagd till Sunne)
  • Grundläggande vuxenutbildning i svenska, engelska och matematik
  • Gymnasial vuxenutbildning för gymnasie-/yrkesexamen/för behörighet till studier.
  • Särskild utbildning för vuxna utifrån kurser i gymnasiesärskolan (Svenska, engelska matematik eller yrkeskurser inom restaurang, handel och skog)
  • Svenska för invandrare (SFI)
  • Barnskötar- och elevassistentutbildning 3 terminer. Start januari 2019.

Utbildningarna är skolförlagda, arbetsplatsförlagda, på distans eller i en kombination.

Validering och prövning

Möjlighet finns till validering och prövning av utbildning/erfarenheter för betyg.

Torsby biblioteks lokaler

Utbildningarna är förlagda till skola, arbetsplats, på distans eller i en kombination. Studier på distans från högskola/universitet planeras och kommer att finnas på Torsby Lärcenter i bibliotekets lokaler.

Invigning 16 augusti 2018

Torsby Lärcenter finns i bibliotekets lokaler som ligger alldeles intill Stjerneskolan och invigdes den 16 augusti 2018. Se några bilder från invigningen.länk till annan webbplats

Kommande utbildningar

På universitetsnivå

Studier på distans från Karlstads universitet är under planering och kommer att finnas på Torsby lärcenter i bibliotekets lokaler i Torsby,

Grundlärarprogrammet F-3: Start augusti 2019. Denna utbildning söker du via www.studera.nulänk till annan webbplats, senast 15 april 2019.

Förskollärarprogrammet: Start januari 2020. Denna utbildning söker du via www.studera.nulänk till annan webbplats, senast 15 september 2019.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta oss gärna.