Skicross - NIU

Skicrossutbildning på Stjerneskolan

På Stjerneskolan finns fem specialidrotter med cirka 150 idrottselever som alla jobbar mot samma mål – att bli så bra som möjligt! Vi har f.d skicrosselever som gått vidare mot internationell elit med EC-totalseger, silver på JVM och landslagsplatser. För att bli en duktig skicrossåkare tränar vi till stor del storslalom och fartåkning och uppmuntrar till satsning även i dessa grenar. Det grenspecifika för just skicross, som vi lägger mycket träning på är starter och hopp – starter för att det är ett avgörande moment när man åker heat – hoppträningen sker stegvis så att man bygger upp trygghet och säkerhet.

Våra träningsmöjligheter

Terrängen runt Torsby är idealisk för skidträning, elljusspår går direkt från skolan ut i den kuperade Valbergsterrängen. På Valberget finns en slalombacke där vi åker kortare träningssektioner för skicross. Vi tränar på Hovfjället, där vi har vi en flexibel träningsarena i vilken skicrosstävlingar anordnas årligen. Ski Sunne är nästa anläggning som ligger i våra trakter och där finns med mycket goda träningsmöjligheter och vi kan där nyttja en egen backe, perfekt för storslalom och fartträning! Precis bredvid skolan finns friidrottsarena, badhus, idrottshall och konstgräsplan.

Inom idrottsgymnasiets lokaler finns omklädningsrum, torkrum, tvättstuga, teorisalar, två gym och vallarum. I skolans matsal kan du köpa frukost och middag till lågt pris.

Förutsättningarna för bra skolgång i kombination med träning på elitnivå kan med andra ord inte vara bättre.