Stjerneskolan - Torsby gymnasium

Enhet

  • Stjerneskolan
  • Telefon: +4656016000
  • E-post: stjerneskolan@edu.torsby.se
  • Postadress:
  • Torsby kommun
  • 60. Stjerneskolan
  • 685 80 Torsby
  • Besöksadress: Fabriksgatan 3 Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Allmänt om

Här finns allmän information rörande idrottsgymnasiet.

Praktik eller teori? Oavsett vilket av våra program du väljer så kan kombinera det med din idrott. Både högskoleförberedande eller yrkesprogram.

Inom idrottsgymnasiets lokaler finns omklädningsrum, dusch, torkrum, tvättstuga, två gym, skidförråd, vallalokal och tvätthall.
Lokalerna kan utnyttjas alla dagar i veckan mellan klockan 07.00 och 21.00.

Omgivningen

Skolan ligger centralt och du har nära till det mesta såsom butiker, tågstation och flygplats med direktflyg till Stockholm.

I direkt anslutning till skolan ligger fotbollsplaner, badhus, friidrottsarena och padelhall. Det finns olika fritidsaktiviteter att välja på och ger utrymme till varierad träning och tex rehab i badhuset.

Torsby Skidtunnel & Sportcenter ligger i närliggande friluftsområde, med skidåkning året om. Rullskidbana, cykelleder och motionsspår finns i det kuperade området som gör det till ett omtyckt och utmanade träningsområde.

Torsby Testcenter

I anslutning till skidtunneln ligger Torsby Testcenter där skolans elever testar sina värden, bland annat laktat- och syreupptagningstester samt teknikanalyser gör det möjligt att utveckla och individanpassa träningen så eleverna utvecklas efter sin indivuduella förmåga.

Läs mer om Torsby testcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gym

Skolan har ett välutrustad gym med fria vikter, träningsmaskiner både för styrka och kondition. Här tränar alla våra idrottselever oavsett idrott.

Mat

I skolans matsal serveras god och näringsriktig mat. Ett väldigt varierat och nyttigt salladsbord erbjuds på skollunchen varje dag. Det serveras frukost, lunch och middag så eleverna har möjlighet att köpa till frukost och middag.

Läs mer om matsalens öppettider och priser

Boende

Skolan samarbetar med Torsby Bostäder där man som förstårselev omfattas av en bostadsgaranti för att få ett boende. Boendet är i lägenhet i ett av deras bostadsområden.

Läs mer om bostadsgaranti

För mer information kontakta vår bostadssamordnare Anette Jonsson, mobilnummer 070-315 12 92 eller besök Torsby Bostäders hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NIU och RIG

Om du går en NIU utbildning så ska det skrivas ett avtal mellan Torsby kommun och hemkommunen som gör att eleven blir antagen i första hand.

Om man går en RIG utbildning så är eleven alltid antagen i första hand.

Detta påverkar tex inackorderingsbidrag mm.

Idrottskurser och studier

På idrottsgymnasiet pågår studierna under fyra läsår. Man läser programmets kurser och ytterligare 7 idrottskurser på totalt 700 poäng. Dessa är:

Träning och tävlingslära 1, 2 och 3 100p (300 poäng)

Idrottsspecialiserng 1, 2 och 3 100p (300 poäng)

Idrottsledarskap 100p

läs mer om kursernas innehåll på skolverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 


Innehållsansvarig: Marcus Lech
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: